Danny Fabry

Danny Fabry (Leuven 1948), vroeger sologitarist in groepen als The Young Devils, The Beatnicks en The Spotlights, begon een solocarriere en tekende na enkele singles, uitgebracht onder EMI vleugels, een contract bij de nieuwe platenmaatschappij BASF.

Zijn eerste productie Kom aan de telefoon Angelina werd in 1971 meteen een hit. Vlaanderen had een nieuw en jong talent bij. Danny, die bekend staat als een harde werker en een perfectionist inzake platenopnamen en optredens haalde ook met de singles die daarna volgden, moeiteloos de vlaamse hitparades. Enkele jaren later verhuisde de man met de eeuwige glimlach van het Leuvense naar Zolder in Limburg, kwam onder contract bij de Nederlander Johnny Hoes en vele plaatopnamen volgden...

Begin jaren tachtig belandde Danny bij Limbo Records en zijn carriere kreeg een nieuwe wending. Een hele reeks engelstalige liedjes zoals "Please be careful with my heart", "Just a little smile", "I remember you", of "It's a sin to miss a kiss from you" haalden de hoogste plaatsen in de BRT top 30, de toenmalige, enige hitparade in Vlaanderen. Enkele daarvan waren zelfs goed voor goud! Af en toe maakte Danny op verzoek van zijn fans nog eens een nederlandstalige opname en op dat genre ging hij zich opnieuw toeleggen vanaf 1985. Danny ging daarna samen werken met collega en ontdekt de ster winnaar Roger Baeten die in Hasselt een opnamestudio uitbaatte. De successen bleven niet uit waaronder de gouden singles: "Bij jou voel ik me nooit alleen", "Ca c'est la vie" en "Blijf je bij mij".

Twee jaar later weer goud met het liedje "De telefoon huilt mee" samen gebracht met het kinderstemmetje Silvy Melody (nu bij Sylver) een productie van de bekende Fred Bekky.

Een ander opmerkelijk plaatje was in 1993 een rock en roll nummer "De tent staat op zijn kop" met een tekst van Raymond Van Het Groenewoud. Ook naast het podium stond Danny zijn mannetje, ondermeer in horeca. Danny was eigenaar van een prachtige danstent en restaurant in Scherpenheuvel, dat hij tot een van de betere zaken in het land uitbouwde.

In 2001 door te zware druk, heeft Danny de zaak verkocht, en heeft hij nog twee passies, vakantie en zingen. Zelfs na 35 jaar carrière wordt Danny met zijn 7 gouden singles en ontelbare optredens en nr.1 hits nog altijd de showman van België genoemd.

Hoewel zijn pad niet altijd over rozen liep bleef Danny keihard voor zijn carrière en voor zijn geluk vechten. De titel van zijn hit uit 1989 "Ca c'est la vie" is dan ook altijd zijn motto gebleven! 37 jaar carrière is in deze tijd een echt uitzonderlijke prestatie en Danny brengt voor deze gelegenheid een CD en DVD uit, een hommage aan smiling Danny en aan zijn rijke carrière.

Danny heeft zijn plaatst als vaste waarde in de Vlaamse showbusiness meer dan verdiend.

Prijzen & formules op aanvraag.


Muziekmix: Danny Fabry

Danny Fabry

LIVE on Stage: 45 minuten
Namiddag: 2 X 30 minuten

1. Danny Fabry Seniorenshow

Zangeres - Live muziek - Humor & goochelaar
"The Fernando's" Danny Fabry
3 uren dienst - klank & licht.

2. Weg met de zorgen Seniorenshow

Jacky Lafon (Rita uit de VTM serie Familie) & Danny Fabry
Live muziek
2u30 dienst - klank & licht.

3. Jef Desmedt (Jan uit de VTM serie Familie) & Danny Fabry

Live muziek
2u30 dienst - klank & licht.

4. Danny Fabry met duo Frapant

3 uren dienst - Klank & licht.

5. Schlagerparade

Eddy Wally & Danny Fabry en nog vele andere artiesten naar keuze.

6. Zangeres "Christelle" + Live muziek

Rudy Hammond + Danny Fabry - Klank & licht.

7. Voor al u feesten...

Professionele geluidsinstalatie + lichtinstalatie
Werkt voor alle topartiesten!