Jan Buis

Jan Buis werd geboren in de VS. Op 3-jarige leeftijd zong hij reeds zijn eerste nummer op de boot de Maasdam van de Holland - Amerika lijn. Hij woonde toen met z'n ouders in de Verenigde Staten en was op weg naar familie in Nederland maar het publiek adviseerde zijn ouders om rechtsomkeer te maken. Er zou een glansrijke carrière voor hem zijn weggelegd in de USA. Uiteindelijk heeft Jan, na vele omzwervingen, zijn muzikale weg in Nederland gevonden. Hij groeide op in Den Haag in de jaren 60 en 70. Deze beatstad nummer 1 heeft een forse invloed gehad op zijn muzikale ontwikkeling. Voor zijn studie verhuisde hij naar Friesland. Ook daar was hij direct actief in de muziek - scène. Het halen (na enige omzwervingen) van een conservatorium diploma (lichte muziek) lag dan ook in de lijn der verwachtingen.

Hij heeft inmiddels vrijwel alle muziekstijlen, in diverse bands, wel gespeeld. Zowel Rock & Blues als Soul & Funk, maar ook Gipsyjazz (Django) en Country - Rock. Met zijn band Hollywood Boulevard, heeft hij met honderden artiesten samen gewerkt (en doet dat nog steeds) w.o. Marco Borsato, G. Joling, Big Black & Beautifull, Hind, Gordon en Karin Bloemen. Maar ook werken de volgende buitenlandse artiesten graag met hem en zijn band; Jocelyn Brown, the Three Degrees, the Tavares, the Weather Girls, John Miles, Johnny Logan, Viola Wills en Tony Hadley. Ook is hij met Hollywood Boulevard te zien geweest in diverse Tv-programma's. Zo was Hollywood Boulevard de vaste band van het muziekprogramma “het Swingpaleis”. Maar ook aan programma's als Domino D-Day, Barend & van Dorp en de Televisierring werkten zij mee.

Natuurlijk kennen we Jan Buis en Hollywood Boulevard ook als bandleider en vaste begeleidingsband van André Hazes. Gedurende de laatste 12 jaar van zijn leven heeft André samengewerkt met Hollywood Boulevard en ontstond er een vriendschap tussen de twee mannen. Samen hebben ze heel veel podia gezien en samen hebben ze ook veel gereisd. In muzikaal opzicht konden André en Jan het heel goed met elkaar vinden. “Als je iets doet, doe het dan met je hele hart en ziel” was hun motto. Of het nou om de Blues gaat of om het Levenslied, er is maar 1 weg en dat is de weg van het hart. Naast Hollywood Boulevard speelt Jan in de Eagles Tribute Band en doet hij een theatertours in Nederland en België met de Blue Highway (Americana).

Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Jan zijn wens om zijn eigen nummers te spelen heeft inmiddels vorm gekregen. De eerste 14 stukken van de Jan Buis Band zijn recentelijk opgenomen in de Wisseloord Studios en de eerste reacties zijn bijzonder positief. De line-up is als volgt; drums, bas, toetsen, gitaar, tenorsax, trombone, trompet. De stijl is een mix van alles wat Jan lekker vindt. Het is een mix geworden van Blues/Rock/Levenslied/Soul. De eerste single met als titel “Je Ogen” is een Rockballad met een bridge die erg veel aan de band Chicago doet denken. Alle nummers zijn gezongen in het Nederlands!

De spaarzame gaten in zijn agenda vult Jan op met solo-optredens. Dat kan met akoestisch gitaar maar ook met een begeleidingstape. Daarnaast zet Jan regelmatig openings - en/of slotshows voor feestavonden in elkaar. Zo staan er deze zomer weer een aantal prachtige shows op stapel waaraan o.a. Rose Royce, Jocelyn Brown, Tony Hadley, Alides Hidding, Berget Lewis en CB Milton hun medewerking verlenen. Ook maakt Jan aangepaste tunes voor b.v. websites of bedrijfspresentaties en doet hij af en toe studiowerk voor anderen. Kortom; een muzikale duizendpoot!

Prijzen & formules op aanvraag.


Muziekmix: Jan Buis