Marco Martinez

Ik ben geboren te Merksem op 24 november 1966. Vanaf m'n achtste volgde ik drie jaar muziekschool en van 1974 tot 1994 speelde ik in verschillende harmonie- en fanfare-orkesten. Daarnaast was ik ook percussionist in enkele drum- & showbands. Tijdens deze periode werd ik tweemaal gediplomeerd door Fedekam.

Marco Martinez als drummer

Op jonge leeftijd was ik me er van bewust dat muziek een groot deel van mijn leven zou worden en dat ik er ooit mijn beroep van ging maken. Bij "Ingrid Pollet" volgde ik een jaar zangles en daarna deed ik ook nog een cursus mediatraining. Vervolgens maakte ik voor een tijdje deel uit van een balorkest.

Ik begon ook steeds creatiever te worden en dat resulteerde in het schrijven van liedjes, gedichten, sketches, moppen, monologen en zelfs een scenario voor een kortfilm. Op diverse podia verzorgde ik eveneens het presentatiewerk voor allerlei evenementen en bedrijfsvoorstellingen.

Ik heb in verschillende theaterproducties gespeeld: "Onder de mensen" (2008), "Blankenberge" (2009), "Murder Party" (2010), "Passanten" (2013), allen in het amateurtheater, en straattheater. De showmicrobe had me flink te pakken en vanaf 2009 deed ik allerlei figuratiewerk voor films en soaps. Na een initiatiecursus voor acteursopleiding, belandde ik in het theater, waarna er enkele gastrollen volgden in "Familie" en "Zone Stad" (beide VTM), met als kers op de taart - een opgemerkt debuut in de speelfilm "Linkeroever".

Verder was ik acht weken lang in het programma "Muziektoppers" de vaste Stage Manager. Ik kwam in contact met vele Vlaamse vedetten waarvan ik er ondertussen velen met de voornaam mag aanspreken.

In 2010 ontwierp ik eveneens de revues: "Lachte golle geire" en "Showtime", beide een origineel avondvullend showprogramma met veel humor. Daarnaast kan ik alle organisatoren en iedereen die van revue houd, "De Marco Martinez show" warm aanbevelen. Animatie van de bovenste plank, interactie met het publiek en vele lachwekkende typetjes maken deel uit van dit programma dat ik in 2011 al enkele malen heb uitgevoerd.

2011 was voor mij een speciaal jaar. 25 jaar sta ik nu al op de planken en ik weet nog niet van ophouden. Sedert januari 2012 volgde ik een film- en theateropleiding, waar ik mijn diploma als acteur behaalde.

In maart 2013 ging de "Marco Martinez show" in première, opnieuw een warm aanbevolen showprogramma met nieuwe sketches, liedjes, nieuwe typetjes en veel meer.

Vanaf 21 september tot en met 26 oktober 2013, was ik aan het werk in de "Vlaamse Opera" van Antwerpen en Gent met de productie "Tristan und Isolde" gecomponeerd door "Richard Wagner".

In November 2013 stond "Den Antwerpse Comedy Revue©" op het programma, die gespeeld werd in het "Fakkeltheater" te Antwerpen. Van deze show ben ikzelf auteur, acteur en producent.

"Een koffer vol creatief leven" is een autobiografisch verhaal, dat mijn leven vertelt als artiest. Met muziek, eigen geschreven gedichten, liedjes, monologen, percussie, ... Deze productie werd in 2014 gespeeld in verschillende theaters.

In 2015 kwam ik in contact met "Kaat De Winter", een professionele zangpedagoge en besloot om bij haar een reeks zanglessen te nemen. Op deze manier hervat ik waar ik jaren geleden aan begonnen was, bij wijlen "Ingrid Pollet". Eveneens nam ik deel aan de workshop "Pop up your choir", deze workshop werd gegeven in het Conservatorium van Antwerpen door "Hannelore Primusz" en "Alberto Ter Doest".

Mijn eerste single werd opgenomen en uitgebracht in de zomer van 2015. Ook op theatervlak zat ik niet stil, "De Ideale compagnon" een fantastisch theaterstuk waarin ik meespeelde in 2015 en in november van dat zelfde jaar produceerde ik de nieuwe versie van één van mijn vele eigen projecten "Den Antwerpse Comedy Revue". We speelden opnieuw in het Antwerpse fakkelteater drie dagen voor uitverkochte zalen.

2016 wordt een feestjaar, ik ben ondertussen dertig jaar actief bezig in de showbizzwereld en dat gaan we vieren. Eerst komt er eind mei een stand-up comedian show die volledig geschreven, gespeeld en geproduceerd wordt door mijzelf. Een show waarin ik mij zal proberen te onderscheiden van de standaard stand-up comedian shows. In de zomer van 2017 komt de zomersingle "ik wil vanavond bij je zijn" uit, dit in een productie van Garry Hagger en in het najaar van 2017 staat er een volledig album op de agenda.

Ik hou er enorm van om mensen te entertainen en wens dat ik nog meer de Vlaamse podia mag beklimmen. Daarom dus, beste organisator: bent u op zoek naar een acteur, animator, presentator, stand-up comedian of percussionist?
Gewoon even contact opnemen ...