Wim Ravell

De eerste editie van de VTM Soundmixshow was het begin voor de carrière van Wim Ravell. Vandaag de dag weet hij op ieder feest, de mensen te vermaken met zijn optreden, hij slaagt erin de mensen van het begin tot einde te amuseren en dat geldt zowel voor jong als oud. Wim mag zeker niet ontbreken op jouw evenement. Gaandeweg is Wim een vaste waarde geworden in de showbizz. Iedereen kent onderhand reeds het levensverhaal van Wim. Maar toch nog even bondig samenvatten is misschien geen overbodige luxe. Weet je eigenlijk wat de achtergrond liggende gedachte was voor zijn deelname aan de soundmixshow? Hij had toen een frituur in Dendermonde en hij had ook een compact reclamebureau'tje. Gewoon de wekelijkse reclames inspreken voor warenhuizen (zo van: vandaag, bij aankoop van 4 koteleten krijgt U er een vijfde gratis bij. Maar zijn concept was geweldig. Hij maakte ook gebruik van nationale spots en liet die spelen in de warenhuizen zelf, waar de klanten heel dicht bij het product stonden. Simpel maar vernuftig. Wel, hij zag die spots, voor de werving van de allereerste soundmixshow en dacht: Potverdorrie, als ik eens met mijn smoel op tv kom is dat meteen reclame voor mijn frituur én mijn reclamebureau. En ... Wim werd geselecteerd. Hij kwam op tv én hij mocht, bij de allereerste voorstelling meteen reclame maken, via een "spotje" voor zijn frituur. Zo is het gegaan maar ... Wim won de eerste reeks, toen ook de halve finale en daarna de grote finale op 26 september 1989.

Daarna was de trein niet meer te stoppen. Geheide hits volgden elkaar in sneltempo op. Jullie kennen ze allemaal nog wel. Mijn zoon, annelies, ik ben blij dat ik je niet vergeten ben, hé kom aan, au bien venu, als ik niet slapen met je kan, Sarah ect, ect ... In 1993 nam Wim zelfs deel aan eurosong met het nummer Alles Doen, hij werd daar derde in de finale. Barbara Dex won met Iemand als jij. In 1999 neemt Wim een beslissing die eigenlijk niet mocht genomen worden. Hij wil stoppen met zijn zangcarrière en dat zat zo; Wim had een nummer opgenomen maar dat werd niet gedraaid op radio 2. Op zekere dag belden ze de toenmalige manager op en vroegen hem of het niet mogelijk was dat Wim naar de jachthaven in Blankenberge zou komen want op het allerlaatste moment had er een andere artiest geannuleerd. Allé, Wim daarheen want dan zou er toch nog een kans zijn dat het nieuwe nummer van de grond  kwam. Het ging over de dansversie van "De Clown". Wim bracht het nummer daar en het was een regelrecht succes in de ogen van het publiek. Wim ging daarna naar één van de producers van radio 2 en vroeg hem wat hij van het nummer vond. Die antwoordde: "Geweldig goed arrangement, zéér goed gezongen, goeie beat, als het een hit word beginnen we het te draaien" (sic). Wim vroeg zich onmiddellijk af; "hoe kan een nummer, in Godsnaam, een hit worden als het niet gedraaid word. Moe van zoveel hypocrisie stopte hij zijn showbizzcarrière.

Maar, dat was buiten de waard gerekend want tal van organisatoren bleven hem maar contracten aanbieden. Wim bleef die weigeren tot ... hij in 2001 een telefoontje kreeg van Dennie Damaro. Of hij geen zin had om toch nog een nummer op te nemen? Wim zei onomwonden dat hij er zelf geen geld wou in investeren, Dennie zag daar geen graten in en Wim liet zich overhalen. Het werd "Liefde geven", een bewerking van Toto Cotugno's nummer "L'Italiano". Vragen om optredens bleven niet uit maar, ergens liep het fout in de samenwerking met Dennie, waarschijnlijk omdat Dennie ook te weinig tijd had om een blijvende samenwerking op poten te zetten. Onlangs kwam Wim dan opnieuw in contact met Gilbert Cuyt die jullie waarschijnlijk ook wel kennen als de man die boekingen doet voor vele andere artiesten. Hij nodigde Wim en Christel uit om te komen luisteren naar de nieuwe show van Wendy van Wanten. Beiden raakten aan de praat en Wim vroeg hem of hij ook zijn management wilde doen en zo geschiedde. op Wim’s site staat vanaf heden dat Wim te boeken is via elk boekingskantoor.

Wim is aan de slag gegaan bij The s(w)inging revivals!!! Een groep van toffe mensen die staat voor ambiance en muziek uit de 60-er-, 70-er, 80-er en 90-er jaren, on-af-gebroken. De totale show duurt +/- 2 uur en 20 minuten. Kledij wissels, afwisselende muziek, meezingen, leute vanaf de eerste minuut. Dat zijn The s(w)inging Revivals. Geloof het maar, een avond met The s(w)inging Revivals wordt er één om NOOIT te vergeten!
fragmenten mix: Wim Ravell

Keuze & mogelijkheden:

1 x 45 min live on tape: prijs op aanvraag.
2 x 45 min live on tape: prijs op aanvraag.

Terug in de tijd met “Wim Ravell & Philippe”: 3 uur met zanger & muzikant: prijs op aanvraag.